Цветовете и вашия уеб сайт

30 October, 2016

Цветовете имат различно влияние върху отделните хора, определени цветове могат да провокират определени емоции в потребителите, а тези емоции могат да бъдат свързани с Цветовете и вашия Уеб сайтимиджа на вашата компания.

Всичко, което може да провокира реакция в поведението на хората трябва да бъде прегледано внимателно при създаването на вашия сайт. Има няколко неща, които може да имате в предвид относно цветовото оформление на вашия сайт, за да не изпадате в неловки ситуации.

Използвайте цветовете „Мъдро“: Черният и белият цвят са най-подходящи при оформление на текст и фонът му. Комбинацията между черно и жълто може също да подсигури добър контраст, но пък цветовата комбинация между двата цвята няма да е много прегледна. Когато избирате цветова за текста и задния фон: уверете се в контраста между двата цвят. Може да използвате тъмни цветове на текста, върху светъл фон. Никога не използвайте сходни цветове за текста и неговия заден фон. Трябва да се обърне внимание и на силата на цветовете, като негативен пример може да се посочи, червен текст на син фон. Комбинация, като тази може да предизвика зрително напрежение.

Изборът на по-проси цветове е често по-добър: Когато имате съмнения относно използваните цветове във вашия УЕБ-сайт винаги може да използвате класиката, черно и бяло, това е така защото те са лесни за четене и не могат да навредят на вашия сайт. Избягвайте използването на фигурални фонове: Те могат да бъдат досадни и да отвличат вниманието от естеството на текста. Въпреки, че изглеждат красиви и забавни те могат да попречат на четливостта на текста.

В заключение може да се каже, че трябва да сте сигурни в цветовете който избирате, те трябва да са възприемчиви и привлекателни за окото. Изберете цветовете който най-добре отразяват образът който искате да представите пред вашите потребители. Не използвайте снимки и подобни (наситени) изображения за фона под вашия текст. Бъдете сигурни, че използвате еднакви цветове за целия УЕБ-сайт, така ще създадете позната визия за потребителя „Марка на сайта“.

НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ! СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!

Попълнете формата ни за запитване и ние ще ви отговорим възможно най-скоро!

ЗАПИТВАНЕ